Výstavy 2020

8. - 10. 10. 2020 | Podzimní výstava živých hub a pěstovaných hub ve výstavní budově Muzea východních Čech na Eliščině nábřeží. 

Výstava je reprezentativním výběrem nejzajímavějších exponátů ze sbírkového bohatství devatenácti muzeí Královéhradeckého kraje. 

SKLOLETÍ / 100 let sklářské školy Železný Brod, to je jedna z našich výstav roku 2020. Mladí skláři, designéři i technologové, letos měli být také součástí 13. ročníku Královéhradecké Muzejní noci 23. října 2020. Ta se vinou pandemie Covid-19 a na základě vládních opatření bohužel neuskuteční.

Na sklářské poklady se můžete podívat alespoň v upoutávce. 

Tradiční výstavní projekt s doprovodnými programy, v roce 2020 věnovaný architektovi Josefu Gočárovi, který se zásadně zasloužil o podobu moderního Hradce Králové.

Ve spolupráci s Československou obcí legionářskou a soukromými sběrateli vznikla zcela unikátní výstava věnovaná československé branné moci ve 20. letech minulého století.

Výstava části soukromé sbírky sběratele a zároveň lékařského náměstka Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje Dr. Anatolije Truhláře je zaměřena na hračky a modely sanitních vozidel, vlaků, letadel a plavidel, používaných pro transport pacientů i zdravotnického personálu ve 40 zemích světa.

Ve spolupráci s první ryze českou sklářskou školou působící na našem území, a zároveň největší sklářskou školou v Evropě, nabízíme reprezentativní výběr děl mapující tvůrčí úsilí posledního desetiletí. Zajímavým doplňkem je pak ukázka skla z období první republiky.

Výstava chce představit dnes již spíše zapomenutou učební pomůcku – školní obraz. Tato pomůcka byla v minulosti využívána ve školách pro řadu vyučovacích předmětů. Máme pro Vás připraveny zajímavosti například o nakladatelích školních obrazů a jejich výtvarném provedení z bohaté sbírky Muzea východních Čech v Hradci Králové.

Výstava Uprostřed Koruny české - Gotické a raně renesanční umění východních Čech 1250-1550 zaplnila téměř celý interiér nově zrekonstruované výstavní budovy Muzea východních Čech v Hradci Králové.