Akce 2020

V poslední online vysílané přednášce se zdravotnickou tématikou jste se tentokrát od záchranářského instruktora Radka Mathausera a lékaře Anatolije Truhláře například dozvěděli, jaké jsou nejčastější mýty o první pomoci, jak rozpoznat srdeční zástavu, jaké jsou nejdůležitější kroky řetězce přežití, kdy do pacienta nemusíme dýchat nebo proč nevytahovat pacientům v bezvědomí jazyk. Přednáška se konala ve spolupráci s Českou resuscitační radou a vysílána byla zdarma.

Další ze série zdravotnických přednášek tentokrát nabídla návod, jak se stát zdravotnickým záchranářem. Od zdravotnických záchranářů Zuzany Holečkové a Petra Martince jste se mohli dozvědět, zda mohou ženy řídit sanitku, jaké zásahy jsou pro záchranáře nejnáročnější, jaká je úloha inspektorů provozu nebo jaké vybavení dnes záchranáři používají. Řeč byla i o zvládání pandemie onemocnění COVID-19 v prostředí, ve kterém se záchranáři denně pohybují. Přednáška se konala ve spolupráci se ZZS Královéhradeckého kraje a vysílána byla zdarma.

Chcete se dozvědět, jak přivolat zdravotnickou záchrannou službu? Co je pro operátory tísňové linky nejtěžší? Kdy nevolat 112? Proč některé sanitky nehoukají? Jak vznikla a funguje mobilní aplikace Záchranka? Co nás čeká v budoucnu s rozvojem telemedicíny? Odpovědi dostanete v on-line přednášce zdravotnických operátorů Vladimíra Šváby a Filipa Maleňáka.

10. října 2020 se uskutečnila detektorová prospekce u Polánek nad Dědinou za účasti 16 spolupracovníků.

XIII. ročník Královéhradecké muzejní noci 2020 se ani v druhém plánovaném termínu 23. října 2020 NEUSKUTEČNÍ!

Konzervátorské dílny muzea se představují online v rámci Mezinárodních dní konzervování-restaurování, které pořádá organizace E.C.C.O. - European Confederation of Conservator-Restorers' Organisations.

Koncert je z důvodu onemocnění v kapele ZRUŠEN!

6. října 2020 od 16.30 hodin přijďte na komentovanou prohlídku s omezenou kapacitou.

29. září 2020 od 16.30 hodin / Přednáškový sál Muzea východních Čech v Hradci Králové.

22. září 2020 od 17.00 hodin / Regionální ukrajinský spolek ve východních Čechách zve veřejnost na prezentaci o Ukrajině konanou v rámci Dnů ukrajinské kultury v Hradci Králové.

23. září 2020 od 16.30 hodin / Poslední komentovaná prohlídka výstavy, která mapuje speciální učební pomůcku - školní obrazy.

Muzeum východních Čech v Hradci Králové se 19. září 2020 připojuje (celodenním snížením vstupného) k akci Dny evropského dědictví (European Heritage Days).

Muzeum východních Čech v Hradci Králové se dne 17. září 2020 připojí ke Svátku seniorů.

12. září 2020 / od 18:30 hodin pro rodiče s dětmi, od 22.00 hodin pro ostatní zájemce 

Strana 1 z 2