DEN ZEMĚ V MUZEU 2018

19. 4. 2018 | Výstavka živých přírodnin a nerostů a tématicky zaměřená vycházka do Šimkových sadů je připravena přírodovědeckým oddělením muzea. Akce je určena zejména pro II. stupeň ZŠ a SŠ. Vítáni jsou i zájemci z řad veřejnosti.

DEN ZEMĚ V MUZEU SE USKUTEČNÍ

19. dubna 2018 od 8.30, 10.30 a 12.30 hodin v prostorách Přírodovědeckého oddělení Muzea východních Čech v Hradci Králové v Gayerových kasárnách, Opletalova 334.

Samčí šištice borovice lesní (Pinus sylvestris) © foto L. Bičanová

Samčí šištice borovice lesní (Pinus sylvestris) © foto L. Bičanová

Pracovníci přírodovědeckého oddělení Muzea východních Čech v Hradci Králové připravili ke Dni Země celodenní program o jarní přírodě našeho okolí s ukázkami živých přírodnin a nerostů z muzejních přírodovědeckých sbírek. Program je určen zejména pro druhý stupeň základních škol a střední školy jako vhodný doplněk výuky přírodopisu a environmentální výchovy. Vítáni jsou i zájemci z řad veřejnosti.

Modrásek očkovaný a modrásek bahenní na květu rostliny krvavec toten © foto M. Mikát

Modrásek očkovaný a modrásek bahenní na květu rostliny krvavec toten © foto M. Mikát

Připraveny jsou pro Vás dva programy: Výstavka živých přírodnin a nerostů a botanicky a zoologicky zaměřená vycházka do Šimkových sadů. Program trvá přibližně 90 minut. Z kapacitních důvodů je možné objednat na vybraný termín pouze jednu školní třídu, tj. max 30 žáků. Závazné objednávky prosíme nejpozději do 17. 4. 2017 na e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na telefonu 604 513 643. Vstupné 30 Kč, pedagogický doprovod zdarma.

Květenství pampelišky lékařské (Taraxacum officinale) © foto L. Bičanová

Květenství pampelišky lékařské (Taraxacum officinale) © foto L. Bičanová