Jak se jedlo za první republiky? - beseda

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

18. dubna 2024 od 16.30 hodin / kapacita akce je zaplněna!

BESEDA V KAVÁRNĚ 

Průvodkyně a spoluautorka televizního pořadu Herbář Kateřina Winterová a autorka kuchařek a publikací o životě za první republiky Kristina Šemberová vám prozradí, jak lidé žili v samostatném Československu, co mezi válkami jedli, jak vařili, jaký byl ideál krásy i kde se ženy učily vařit.

 

expozice obr

Byla první republika skutečně časem blahobytu nebo lidé věnovali jídlu velkou pozornost, protože jim pořád hrozil hlad? Co tehdy vařili, pekli, jedli a pili? Vznikl tehdy mýtus těžké české kuchyně? Znali lidé tehdy spíš ančovičky nebo rajčata?

 

No to vše autorky odpoví v Kavárně Muzea východních Čech v Hradci Králové, kde bude zároveň možné ochutnat některé laskominy zhotovené podle prvorepublikových receptů.

Součástí besedy bude návštěva expozice Cesty města – K Salonu republiky a možnost nákupu a podpisu knih.

 

Kapacita je omezena, proto je nezbytná rezervace míst ZDE.

 

Základní vstupné 50 Kč.

Číst 609 krát Naposledy změněno %PM, %18 %806 %2024 %20:%dub