Týden dětí s Muzeem východních Čech aneb “Pravěká tlupa na cestě časem”

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Příměstský prázdninový tábor

 

Také tento rok jsme v muzeu pro děti připravili prázdninový příměstský tábor, který se uskuteční ve dvou bězích, a to od 14. do 18. srpna a od 28. srpna do 1. září 2023. 

Od 14. do 18. srpna 2023 - POSLEDNÍ VOLNÁ MÍSTA!!! 
Od 28. srpna do 1. září 2023 - TERMÍN JE PLNĚ OBSAZEN!!!

Během týdne nahlédneme do různých pravěkých epoch a vyzkoušíme si, co tehdy život pravěkých lidí obnášel. Na úvod v pondělí se podíváme do naší výstavy "Měnící se svět". V úterý nás přivítají na exkurzi v archeoparku Všestary. Ve středu se vydáme na místo archeologického výzkumu, kde se z nás na chvíli také stanou archeologové. Při čtvrtečním výletě na pravěké sídliště přichystáme pro děti hledačku a celý týden v pátek zakončíme pravěkým rituálem, na který jsou srdečně zváni rodiče a příbuzní všech dětí. 

Začínáme vždy v 7.30 hodin. Harmonogram dne se skládá ze tří programových bloků, času na svačinu, oběda a poledního klidu. Program každý den končí v 17.00 hodin. Týden dětí s muzeem je vhodný pro děti od 6 (po absolvování 1. třídy) do 15 let. Počet účastníků je z kapacitních důvodů omezen. Případné dotazy rádi zodpovíme na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo po telefonu: 702 292 321 a 604 513 643. 

Cena

Zahrnuje oběd, pitný režim v prostorách muzea, jízdné, vstupné, materiál na tvoření, odměny, pojištění, atd.
400 Kč za den (2 000 Kč za 5 dní)

Stornovací podmínky

Poplatek za tábor je možné vrátit v plné výši, pokud dítě ze zdravotních a jiných závažných důvodů na tábor vůbec nenastoupí. Tuto skutečnost je však potřeba neprodleně nahlásit. V případě onemocnění v průběhu tábora se vrací poměrná část. Děkujeme za pochopení. 

Přihláška

Přihláška je platná po uhrazení celkové částky na číslo účtu uvedené v přihlášce. Případně je možné složit částku hotově na recepci muzea.
V případě nejasností nás kontaktujte e-mailem na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Výběr témat z programu:

pondělíSeznámení se s dobou posledních lovců a sběračů a érou prvních zemědělců
Ve výstavě "Měnící se svět" nám její autor představí, jak moc se měnil dosavadní způsob života lidí z přelomu starší, střední a mladší doby kamenné. Vyzkoušíme si nástroje, které tehdejší lidé používali k obživě a vyzkoušíme si výrobu a zdobení keramiky na způsob neolitických hrnčířů. 

úterý / Archeopark Všestary
V úterý navštívíme Archeopark Všestary, kde nás bude čekat zážitkový program, během kterého si vyzkoušíme život prvních zemědělců, prohlédneme si jejich obydlí a zkusíme si práci s jejich nástroji. 

středa / Na den archeologem
Ve středu budeme poznávat pravěk z druhé stránky. Podnikneme výlet na archeologickou lokalitu, kde právě probíhá výzkum. Archeologové nám vysvětlí, co obnáší jejich práce a ukáží nám nejnovější nálezy a probíhající vykopávky. 

čtvrtek / Mezolitické sídliště pod převisy
Ve čtvrtek podnikneme výlet do Českého ráje pod skalní převisy, kde ve střední době kamenné lidé s oblibou sídlili. Cestou do skalního města bude pro děti připravena stopovaná, která prověří jejich lovecké schopnosti. 

pátek / Pravěký rituál
Celý týden završíme v pátek odpoledne pravěkým rituálem, během kterého se přeneseme na posvátné místo v době kamenné a budeme svědky tajemných obřadů pravěké tlupy. Na tento rituál jsou srdečně zváni všichni příbuzní našich táborníků. Drobné občerstvení ve stylu pravěkých potravin bude zajištěno. Začátek rituálu bude v 16 hodin. 

Číst 578 krát Naposledy změněno %AM, %04 %301 %2023 %08:%zář