Týden dětí s Muzeem východních Čech aneb “Výlet do středověku”

Také tento rok jsme v muzeu pro děti připravili prázdninový příměstský tábor, který se uskuteční ve dvou bězích, a to od 15. do 19. srpna 2022 a potom ve zkrácené formě od 29. do 31. srpna 2022.

 

TERMÍN 15. do 19. srpna 2022 - TERMÍN JE PLNĚ OBSAZEN!!!

V pondělí se vydáme do naší nové expozice, kde projdeme část K městu českých královen. Společně z ptačí perspektivy spatříme středověký Hradec Králové s jeho hradem, chrámem a výstavními předměstími. V úterý se vypravíme do Prahy, kde zjistíme, jak vypadala za časů Karla IV. Středeční program nás zavede na hrad Litice, kde si vyzkoušíme práci středověkých stavitelů. Ve čtvrtek se podíváme do Nymburka, kde nás čeká prohlídka vzácně zachovaného starého města a ke hrám vybízející park pod městskými hradbami. V pátek celý program zakončíme cestou za pokladem a středověkou slavností.

Začínáme vždy v 7.30 hodin. Harmonogram dne se skládá ze tří programových bloků, času na svačinu, oběda a poledního klidu. Program každý den končí v 17.00 hodin. Týden dětí s muzeem je vhodný pro děti od 6 (po absolvování 1. třídy) do 15 let. Počet účastníků je z kapacitních důvodů omezen. Případné dotazy rádi zodpovíme na emailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonu: 702 292 321

Cena

Zahrnuje oběd, pitný režim v prostorách muzea, jízdné, vstupné, materiál na tvoření, odměny, pojištění, atd.
400 Kč za den (2 000 Kč za 5 dní)

Stornovací podmínky

Poplatek za tábor je možné vrátit v plné výši, pokud dítě ze zdravotních a jiných závažných důvodů na tábor vůbec nenastoupí. Tuto skutečnost je však potřeba neprodleně nahlásit. V případě onemocnění v průběhu tábora se vrací poměrná část. Děkujeme za pochopení.

Přihláška

Přihláška je platná po uhrazení celkové částky na číslo účtu uvedené v přihlášce. Případně je možné složit částku hotově na recepci muzea.
V případě nejasností nás kontaktujte e-mailem na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Přihláška:  Týden dětí s MVČ" - 15. - 19. 8. 2022.pdf

Výběr témat z programu 1. termín: 15. až 19. srpna

pondělí / Seznámení se středověkým Hradcem Králové
Prostřednictvím nové expozice o středověkém Hradci Králové se dozvíme, jak žili zdejší obyvatelé před více než 600 lety. Něco z jejich života – stavbu křížové klenby, nebo třeba dětské hry – si sami vyzkoušíme.

úterý / Praha hlava království
V úterý v Muzeu hlavního města Prahy zjistíme, jak vypadalo město za doby vlády Karla IV., který z něj udělal hlavní město celé Svaté říše římské.

středa / Jak se staví hrad
Uprostřed týdne zavítáme na gotický hrad Litice nad Orlicí, kde si vyzkoušíme, jak pracovali středověcí stavitelé a jaké stroje již tehdy používali. Nepřijdeme ale ani o prohlídku samotného hradu a daleký rozhled z hradní věže.

čtvrtek / Královské město v cihlových hradbách
Ve čtvrtek nás čeká cesta do Nymburka, jehož vysoké cihlové hradby jako by z oka vypadly těm, které stály v Hradci Králové. Čeká nás prohlídka přibližující fungování středověkého města a v krásném parku pod hradbami i hra o středověkých společenských stavech.

pátek / Král se baví
Dopoledne děti čeká cesta za pokladem, při které budou potřebovat vše, co se během týdne dozvěděly. Celý tábor zakončíme ve stylu dvorské slavnosti, na níž budou srdečně zváni i rodiče.

 

TERMÍN 29. do 31. srpna 2022 - TERMÍN JE PLNĚ OBSAZEN!!!

V pondělí se vydáme do Prahy, kde zjistíme, jak vypadala za časů Karla IV. Úterní program nás zavede na hrad Litice, kde si vyzkoušíme práci středověkých stavitelů. Ve středu celý program zakončíme cestou za pokladem a středověkou slavností.

Začínáme vždy v 7.30 hodin. Harmonogram dne se skládá ze tří programových bloků, času na svačinu, oběda a poledního klidu. Program každý den končí v 17.00 hodin. Týden dětí s muzeem je vhodný pro děti od 6 (po absolvování 1. třídy) do 15 let. Počet účastníků je z kapacitních důvodů omezen. Případné dotazy rádi zodpovíme na e-mailuTato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonu: 702 292 321

Cena

Zahrnuje oběd, pitný režim v prostorách muzea, jízdné, vstupné, materiál na tvoření, odměny, pojištění, atd.
400 Kč za den (1200 Kč za 3 dny)

Stornovací podmínky

Poplatek za tábor je možné vrátit v plné výši, pokud dítě ze zdravotních a jiných závažných důvodů na tábor vůbec nenastoupí. Tuto skutečnost je však potřeba neprodleně nahlásit. V případě onemocnění v průběhu tábora se vrací poměrná část. Děkujeme za pochopení.

Přihláška

Přihláška je platná po uhrazení celkové částky na číslo účtu uvedené v přihlášce. Případně je možné složit částku hotově na recepci muzea. V případě nejasností nás kontaktujte e-mailem na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Přihláška:  Týden dětí s MVČ" - 29. - 31. 8. 2022.pdf

Výběr témat z programu 2. termín: 29. až 31. srpna 2022

pondělí / Praha hlava království
V pondělí  v Muzeu hlavního města Prahy zjistíme, jak vypadalo město za doby vlády Karla IV., který z něj udělal hlavní město celé Svaté říše římské.

úterý / Jak se staví hrad
V úterý zavítáme na gotický hrad Litice nad Orlicí, kde si vyzkoušíme, jak pracovali středověcí stavitelé a jaké stroje již tehdy používali. Nepřijdeme ale ani o prohlídku samotného hradu a daleký rozhled z hradní věže.

středaKrál se baví
Uprostřed týdne na děti čeká cesta za pokladem, při které budou potřebovat vše, co se během týdne dozvěděly. Celý tábor zakončíme ve stylu dvorské slavnosti, na níž budou srdečně zváni i rodiče.