Vytisknout tuto stránku
22. 04. 2015
| Akce 2015

DEN ZEMĚ V MUZEU 2015

22. 4. 2015 - Jubilejní 25. ročník pootvírá dveře přírodovědeckého pracoviště v Gayerových kasárnách. Jakým způsobem se získávají nové sbírky? Jaké jsou metody terénního a laboratorního zpracování zkamenělin, rostlin a živočichů?

DEN ZEMĚ V MUZEU VÝCHODNÍCH ČECH V HRADCI KRÁLOVÉ

se uskuteční ve středu 22. dubna 2015 od 9, 11 a 13 hodin v Gayerových kasárnách
Ulity plžů z muzejní sbírky měkkýšů (hladovka horská)
V jubilejním 25. ročníku Dne Země v muzeu jsme se rozhodli pootevřít dveře přírodovědeckého pracoviště v Gayerových kasárnách v Opletalově ulici. Tady jsou totiž uloženy ve formě sbírek četné informace o přírodních poměrech našeho kraje. Jakým způsobem se získávají nové sbírky? Jaké jsou metody terénního a laboratorního zpracování zkamenělin, rostlin a živočichů?  Na tyto a další otázky odpovědí odborní pracovníci našeho muzea při besedě o přírodovědeckých sbírkách muzea doplněné ukázkami metod přírodovědecké práce, konzervačních a preparačních postupů. V případě příznivých klimatických podmínek bude přichystána výstava živých přírodnin. Kromě jarních rostlin parků a hájů budou k vidění například některé druhy obojživelníků a hmyzu.
Program je určen především základním a středním školám, které mají zájem o ekologickou a přírodovědeckou problematiku, ale i zájemcům z řad veřejnosti. Vzhledem k omezené kapacitě v prostorách přírodovědeckého pracoviště je nutné se na program předem objednat.

VSTUPNÉ

30 Kč, pedagogický doprovod zdarma

OBJEDNÁVKY

do 20. dubna 2015, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel. 734 203 273.
Příprava rostlin pro herbář